ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2021

Σας ενημερώνουμε ότι η ορκωμοσία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 30/9/2021 στον εξωτερικό χώρο του «Πάρκου της Ειρήνης» απέναντι από το κτίριο της Πρυτανείας.

Λόγω των ιδιαίτερων υγειονομικών συνθηκών οι προς ορκωμοσία φοιτητές θα μπορούν να συνοδεύονται στην εκδήλωση με έως 2 άτομα.

Η πρώτη ομάδα φοιτητών θα ορκιστεί στις 11:00 π.μ. Στην ορκωμοσία αυτή θα συμμετέχουν όσων τα επίθετα ξεκινούν από το γράμμα Α έως και το γράμμα Λ.

Η δεύτερη ομάδα φοιτητών θα ορκιστεί στη 1:00 μ.μ. Στην ορκωμοσία αυτή θα συμμετέχουν όσων τα επίθετα ξεκινούν από το γράμμα Μ έως και το γράμμα Ω.

Η ώρα προσέλευσης φοιτητών αντίστοιχα ανά βάρδια θα είναι μία ώρα νωρίτερα από την έναρξη της τελετής.

Λόγω της εξελισσόμενης πανδημίας, με γνώμονα την ασφάλεια των συμμετεχόντων στην τελετή θα παρευρεθούν ΜΟΝΟ οι ορκιζόμενοι συνοδευόμενοι το πολύ από 2 άτομα.

Οι συνοδευόμενοι και οι συνοδοί θα προσέλθουν στο χώρο Ορκωμοσίας με προστατευτική χειρουργική μάσκα στον χώρο που βρίσκεται κάτω από το Πάρκο της Ειρήνης, με επίδειξη είτε πιστοποιητικού εμβολιασμού [δεκατεσσάρων (14) ημερών μετά τη δεύτερη δόση ή τη μοναδική δόση], είτε βεβαίωσης αρνητικού εργαστηριακού ελέγχου με τη μέθοδο PCR για κορωνοϊό COVID-19 εντός των τελευταίων εβδομήντα δύο (72) ωρών πριν την προγραμματισμένη ώρα της εκδήλωσης ή αρνητικής εξέτασης με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid-test) εντός είκοσι τεσσάρων (24) ωρών πριν την προγραμματισμένη ώρα της εκδήλωσης, είτε πιστοποιητικού νόσησης που εκδίδεται τριάντα (30) ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως εκατόν ογδόντα (180) ημέρες μετά από αυτόν, σύμφωνα με τις υποδείξεις της επιτροπής των λοιμωξιολόγων και θα κατευθύνονται στις θέσεις τους από το προσωπικό που θα βρίσκεται στον χώρο.

Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί η Τελετή χωρίς τηβέννους και οι πτυχιούχοι θα παραλάβουν από τον Πρόεδρο του Τμήματος καθηγητή κ. Γ. Νικολάου, τα αντίγραφα πτυχίου τους χωρίς χειραψία.

Η αποχώρηση θα πραγματοποιηθεί με τον τρόπο που θα σας υποδειχθεί από το προσωπικό που θα βρίσκεται στον χώρο της ορκωμοσίας.